FAQs

Prijzen & Betalingen (5)

Wanneer je als verhuurder iets huurt op StockBrickx, maken we je verdiensten over naar je rekening met behulp van onze betalingsprovider. Als het volume van uw inkomsten als eigenaar aanzienlijk toeneemt, kan onze betalingsprovider u vragen om uw identiteit verder te verifiëren
Deze vereisten komen van onze regelgevers en financiële partners, en zijn bedoeld om transparantie te bevorderen en te voorkomen dat personen complexe bedrijfsstructuren gebruiken om de financiering van terrorisme, het witwassen van geld, belastingontduiking en andere financiële misdrijven te verbergen.

Als we u nodig hebben om te verifiëren, zal ons betalings- of ondersteuningsteam direct contact met u opnemen.

Om het StockBrickx platform te helpen draaien, rekenen we servicekosten op alle transacties van 15% van de verhuurder.

In cijfers betekent dit dat als een item een prijs heeft van €100/week de eigenaar €85 verdient. Deze servicekosten worden automatisch betaald als onderdeel van uw transactie.

Geen abonnementskosten

Het is gratis om je aan te melden en je Lego Sets aan te bieden en er zijn geen kosten verbonden aan het bekijken van andermans aanbiedingen op het StockBrickx platform.

Via ‘Portefeuille’ in ‘Dashboard’ kan je uw betalingsgegevens aanpassen. Voor de uitbetaling gebruiken we steeds een bankoverschrijving. Afhankelijk van uw bankprovider kan het enkele dagen duren alvorens het bedrag op uw rekening zichtbaar is.

Let op: we accepteren geen pre-paid kaarten.

Wanneer dien ik mijn gegevens in?

Wanneer je een aanvraag doet om een item te huren, vragen we je om je betaling te voltooien na goedkeuring van de verhuurder.

Wat zijn de geaccepteerde betaalmethoden?

Je kunt betalen met een krediet- of debetkaart. Helaas kunnen we geen pre-paid kaarten accepteren.

Wanneer wordt het geld van mijn rekening afgeschreven?

Wanneer je een verzoek indient om een Lego Set te huren, autoriseert onze betalingsprovider het betalingsbedrag op je rekening, om er zeker van te zijn dat je genoeg geld hebt voor de huur. Dit is in feite een blokkering van uw rekening – hoe dit precies in zijn werk gaat hangt af van het feit of uw betaalkaart een debetkaart of een kredietkaart is en van het beleid van uw bank.

Wij maken dan het geld van uw rekening over naar die van de eigenaar binnen 24 uur na de startdatum van de huur.

Als uw huur om welke reden dan ook niet doorgaat, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we het geld gemakkelijk terug op uw rekening kunnen storten.

Moet ik een aanbetaling doen?

Voor dure Lego Sets kan de verhuurder vrij beslissen om een waarborg aan te rekenen.

Wanneer word ik betaald?

Wanneer je een item verhuurt, sturen we je het verschuldigde bedrag binnen 24 uur na de einddatum van de verhuur. Dit staat normaal gesproken 3-4 werkdagen na de einddatum van de verhuur op je rekening.

Hoe word ik betaald?

Wij sturen je uw inkomsten via directe overschrijving. De betalingen verlopen via onze beveiligde betalingsprovider. Het is daarom belangrijk om ofwel je bankgegevens toe te voegen in je Dashboard > Portefeuille > Uitbetaling Methodes.

Zijn mijn inkomsten belastbaar?

Eigenaren zijn verantwoordelijk voor het betalen van hun eigen belasting (BE of NL) of inkomstenbelasting (BE of NL) over inkomsten uit verhuur op StockBrickx.